top of page

קליפורניה University of California Berkeley

  • שירה גז
  • Jul 15, 2024
  • 6 min read

Updated: Jan 8

רוצים לדעת מה מחכה לכם ב Berkeley University שבקליפורניה? בואו לשמוע את הסיפור של רון

 

תכירו אותי

רון מפרדס חנה. השנה הראשונה ללימודים של רון הייתה שנת הקורונה, הוא החליט להסתכל על הטוב שבשנה הזאת ולמד ממנה רבות. הוא משתף בגילוי לב שהוא בעיקר חווה על בשרו מהשנה הזו שאי אפשר לצפות לשום דבר שיקרה. הרבה אנשים מפחדים לעבור מדינה כי הם מפחדים מדברים שהם צופים בעתיד, או לא מסוגלים לצפות לחלופין. יש הרבה ציפיות וחששות מהעתיד לבוא.  המוטו של רון הוא שזה הגיוני לחשוש, אבל הפחד לא בטוח התממש. הדבר היחיד שבטוח הוא שאם לא תלך על זה אז זה בטוח לא יקרה. העתיד לא בשליטתנו אבל ההחלטות שלנו כן. 

מה הניע אותך לעבור?

אני ספורטאי וזה היה בין המטרות העיקריות בחיות שלי. דוד שלי היה אצן שלמד גם הוא בארצות הברית והוא המליץ לי לחשוב על זה, היה לי אזרחות ובעיקר כי היה לי מקום טוב שנתן לי את האפשרות לשלב בין הספורט לאקדמיה, דבר שהיה קשה מאוד לעשות בארץ. היה לי עוד חבר שגם היה מעוניין בלימודים בארהב וכשהתחלנו לבדוק דברים ביחד זה גרם לרעיון להתחיל להתממש ולהרגיש אמיתי.

איך עשית את זה?

חבר שלי מצא את זה בפייסבוק כנס הסברה של 15 מוסדות אקדמיים שאפשר להתקבל אליהן. משם זה הפך את הרעיון לממשי והתחלתי לברר עם דוד שלי וגם עצמאית לגבי אוניברסיטאות שמקבלות מתעמלים. כמה שבועות לפני הSAT עשיתי את הפסיכומטרי .אז ההכנה שעשיתי למבחן הSAT הייתה דרך האתר של khanacademy. אני כן ממליץ לעשות קורס הכנה אבל בגלל שהיה לי כבר בסיס מהפסיכומטרי, ושני המבחנים מאוד דומים, הרגשתי שאני רק צריך לתרגל סימולציות של מבחנים. מבחינת Tofel נרשמתי למבחן בתל אביב והתהליך הלך די בקלות. גם מבחני הכנה לTofel אפשר למצוא באינטרנט ומומלץ לנסות אחד כדי לראות האיזה רמה אתה מרגיש שאתה נמצא.

למה הבחירה ב University of California? 

התהליך שעשיתי היה דרך סוכנויות של הספורט ולא דרך אקדמיה. פניתי לכל ה14 קבוצות שיש בהם התעמלות קרקע, שלחתי לכל המאמנים של הקבוצות אימייל די דומה עם הציונים של הSAT והTofel בצירוף סרטונים של הספורט שלי. התחלתי לדבר עם כמה מאמנים ובסופו של דבר המאמנים היחידים שבאמת רצו אותי היו מUniversity of California אז זאת הייתה האוניברסיטה היחידה שהגשתי מועמדות אליה. זה היה כמובן לפני שוידאתי שיש מקצוע שאני באמת רוצה ללמוד אותו. אני חושב שיש נטייה לספורטאים לרוץ אחרי ספורט בלי לבדוק אם יש תחום שמעניין אותם במקצועות לימוד, ואני מאוד ממליץ לספורטאים להסתכל ברצינות על המקצועות שיש לאוניברסיטה להציע. בגלל שהייתי דרך גיוס ספורטאים ולא גיוס רגיל אז ברגע שאני מגיש מועמדות דרך האתר זה די ודאי שגם אתקבל בגלל ההכנה המקדימה והשיח מול המאמנים. כל עוד לא היה משהו חריג בהגשת המועמדות שלי הכל היה עובר חלק.


מי נמצא בקמפוס

אני חושב שBerkeley מאד ידועה באוכלוסיה מאוד מגוונת. הגיעו לאוניברסיטה משנות ה70 הרבה תנועות של שוויון ופתיחות שקידמו את המגוון והצבע שממנו מגיעים הסטודנטים. יש בBerkeley הרבה סטודנטים ממדינות שונות ושפות שונות. הרבה סטודנטים עם נטיות שונות ותחומי עניין שונים. קיימת בקמפוס אווירה החברתית אבל גם מעט לחוצה מבחינה לימודית. הבית ספר ברמה אקדמית מאוד גבוהה מה שבאופן טבעי יכול ליצור מעט לחץ אצל התלמידים מידי פעם. יחד עם הלחץ אני מאד נהנה מהאווירה, ואני חושב שגם הלחץ הוא חלק מתחושת ההישגיות שלי באוניברסיטה. יש את ה׳בית היהודי׳ ו׳הלל׳ בתוך הקמפוס שהם ארגונים יהודים שמקבצים הרבה סטודנטים יהודים וישראלים בקמפוס. אני אישית מתחיל לעבוד בקרוב בתוך ארגון בשם ה (IAC (Israeli American Council שנמצא בתוך הבית היהודי. אני חושב שיש משהו כמו 30-40 ישראלים בקמפוס. הגעתי בתקופת הקורונה ללימודים, אז היה לי אישית יותר קשה מבחינה חברתית. זה שיש ישראלים זאת קהילה שטוב לנחות אלייה. 


איך הולך לך מבחינת חיי חברה?

קבוצת החברים העיקרית שלי זה החברים לקבוצת ספורט שאני גר איתה, אנחנו מתאמנים ביחד, אוכלים ביחד ולומדים ביחד. יש גם את הקבוצת ישראלים, שאני נפגש איתם כל שבוע וגם חוגג איתם חגים ביחד. בהתחלה כן היה לי קשה להשתלב חברתית, אני חושב שהסיבה לזה היא שהסביבה מאד שונה מהארץ, הקורונה גם הוסיפה לזה. אחרי חצי שנה, מתחילים לגשר על פערים. אנשים שהיו זרים לי בהתחלה ורק דיברתי איתם הם היום החברים הכי קרובים אליי. יש פער חברתי ואני חושב שכל מי שעבר לארה״ב מהארץ ירגיש את זה אבל זה לגמרי משהו שאפשר לגשר עליו.

איזה טיפ היית נותן כדי לגשר על הפער החברתי בין אמריקאים בני 18 לישראלים אחרי צבא?

אני ממליץ לבוא עם ראש פתוח וסבלנות. אני אומר ראש פתוח כי אני חושב שרוב החיים שלי הייתי רגיל רק לחברה הישראלית ולא בדיוק הבנתי מה זה אומר לחיות בחברה שונה. צריך להבין שאנשים יתנהגו שונה מאיתנו וזה ממש בסדר. פשוט צריך להקשיב להם בסבלנות וגם לתת את הדעה שמרגישה לנו נכון. הייתי מוסיף סבלנות כי יכול להיות שיהיה לנו דעות או תרבתיות שאנחנו מגיעים איתים כישראלים שיראו מוזר לצד השני. צריך סבלנות לזמן שלוקח לצד שהשני להבין מי אנחנו. בכוכבית קטנה הייתי מוסיף שהעובדה שאתה לא מסתדר עם מישהו בהתחלה, לא אומרת שעם הזמן זה לא משתפר.

איך מצאת דירה ב Berkeley?

המעונות הן לא חובה, אבל אני כן יודע ש97 אחוז מהאנשים שנרשמים לשנה ראשונה באוניברסיטה נמצאים במעונות. התהליך של המעונות שזור בתוך תהליך ההרשמה. בשלבי ההרשמה יש שאלות המתייחסות למגורים, לדוגמה אם בוחרים מגורים אפשר להוסיף לזה שירותי חדר-אוכל של האוניברסיטה או לבחור להכין אוכל לבד. אם אתה לא מעוניין במעונות אז אפשר לחפש דירה בדיוק כמו בארץ. אפשר לחפש בפייסבוק או באינטרנט בתהליך מאד דומה לארץ. 


איך מסתדרים מבחינה כלכלית? זה אפשרי לעבוד תו״כ התואר?

חד משמעית אפשר לעבוד תו״כ התואר. אני בתור ספורטאי שתמיד שילבתי ספורט ואימונים לצד הלימודים מצליח לעבוד עם הלוז שלי. כיום אני לפחות 20 שעות בשבוע באולם בנוסף להרבה שעות אקדמאיות ועל הדרך אני גם עובד. התואר שלי הוא במדעי התזונה - פיזיולוגיה ומטבוליזם. אני עובד כמורה פרטי לסטטיסטיקה. יש לנו במחלקה של הספורטאים שיעורי עזר כדי לוודא שלצד הספורט יש גם הצלחה בלימודים האישיים של כל אחד. דרך המחלקה האתלטית נרשמתי שאני רוצה להיות מורה בקורס מסוים. כל עוד שיש ציון מספיק טוב בקורס אז נותנים להיות מורה פרטי במקצוע.  

מהו שכר לימוד הממוצע? יש מלגות?

באתר של האוניברסיטה נותנים הערכה לפני תחילת התואר מה העלות של הכוללת, כרגע זה בסביבות ה 60 אלף דולר למרות שבדרך כלל המחיר הסופי שאני אשלם הוא נמוך מההערכה של האוניברסיטה. בגלל שאני תלמיד חוץ יוצא שאני משלם יותר מהסטודנט האמריקאי ממוצע. דרך האוניברסיטה קשה להשיג מלגות. אבל כן יש אפשרות להירשם לעזרה כלכלית דרך FAFSA, זאת עזרה ממשלתית לסטודנטים שיש להם אזרחות. הם מספקים מלגות או עזרות כלכליות בדרכים אחרות. אני כן יודע שלאוניברסיטה יש נטייה יותר לעזור לסטודנטים בינלאומיים. יש יותר סיכויים לבקשת מלגה מהאוניברסיטה להתקבל כאשר הסטודנט עבר את גיל 24. אחרי גיל 24, הגשתי את המסמכים לבקשת מלגה בשנית לאוניברסיטה והצהרתי שיש לי צורך בעזרה כלכלית. הבקשה שלי התקבלה בשונה משנים קודמות.  אני יודע שהסיכוי לקבלת מלגה מעל 24 גדלה גם בהרבה מקומות אחרים.

איך נראה לו״ז של השבוע שלך?

בדר״כ מ10:30 עד 2:00 בצהריים אני באולם. רוב המוחלט של הקורסים שלי אני עושה אחרי האולם. זה אומר שמ2:00  עד 7:00 אני בשיעורים בכיתה והשאר זה עבודה עצמית שנמשכת עד חצות ואני בדר״כ קם ב8:00 . היום שלי הוא מאד עמוס אבל אני כן מוצא את הזמן לאכול ולישון נכון. אני גם מוצא את הזמן ללכת לחדר כושר פעמיים בשבוע. אני חושב שמה שאומרים אצלנו הרבה ואני מאמין שגם ברוב האוניברסיטאות יגידו זה שפשוט צריך לדעת איך לתכנן את הזמן שלך. ברגע שתעשה את זה כמו שצריך תוכל לא רק להספיק את כל המשימות שלך, אלא גם למצוא זמן לדברים אישיים.

מה נקסט?

יש לי כיוונים יחסית כללים שזה להיכנס או לתחום הפיזיותרפיה או האורטופדיה. אני חושב שהיתרון של Berkeley בתכנון של ההמשך זה חד משמעית החשיפה. אם זה במרכז קריירה שעוזרים לבנות קורות חיים ומכינים אותך לראיונות. או דרך מגוון של הרבה אפליקציות שדרכן אפשר למצוא עבודה באזור או בתחום שלך. אני חושב שהרבה אנשים נכנסים לתואר ראשון וחושבים ש4 שנים זה הרבה זמן ויש זמן לחשוב, אבל זה עובר מאוד מהר והחשיפה הזאת בשלבים מוקדמים קריטית להמשך. אני יכול לשתף שבדיוק חזרתי מצפון קרוליינה מהתמחות עם אורטופד וזאת הייתה חוויה משוגעת. זה בן אדם שהיה ב Berkeley לפני 25 שנים ופשוט פתח בפניי את הדלת, וזאת לדעתי דוגמה קטנה ונפוצה מה עצם הלימודים ונוכחות ב Berkeley יכולה לעשות. הקשר שBerkeley מסוגלת ליצור בין תלמידי עבר והווה הוא מרשים מאוד, אבל צריך לדעת לבקש אותו. אם לא תיקחו צעדים אף אחד לא יבוא ויציע לכם הזדמנויות כאלה. אם יש כנס מסויים או דובר אורח שמציע דבר כזה לקהל, תמיד הייתי ממליץ לבוא ולשאול. ככה מתחילים.

מה אתה ממליץ לארוז במזוודה למתחיל?

הייתי אומר שברגע שמגיעים ללמוד במקום חדש אז הדרך הנכונה היא לחפש אנשים שגדולים ממך בשנתיים או שלוש שנים בלימודים ולא להפסיק לשאול אותם שאלות. זאת מערכת מאד גדולה ואם אתה נכנס לשנה ראשונה ואתה מתחבר לסטודנט בשנה השלישית אז יש הרבה ידע שהוא כבר צבר שיכול מאוד לעזור לך בתהליך. לא לפחד לשאול אנשים שאלות! כי אם תבקש עזרה יעזרו לך.וון חלומות של ישראלים- תהיה אשר מטרתם תהיה! לטווח הקרוב אני רוצה לצבור ניסיון בהסברה בניו-יורק ולטווח הרחוק אני רוצה לחזור לישראל ולהתמודד לשליחות לקורס ׳צוערי משרד החוץ׳. 

צפון קרולינה Duke University

רוצים לדעת מה מחכה לכם ב-Duke University שבצפון קרולינה? בואו לשמוע את הסיפור של אווה תכירו אותי אווה, בת 23, גדלה באוקראינה ועברה לישראל...

 
 
 
ניו יורק Baruch College

רוצים לדעת מה מחכה לכם ב Baruch College שבניו-יורק? בואו לשמוע את הסיפור שלי תכירו אותי התרגשות ברמות של כלה! שירה גז בת 23 מאשדוד....

 
 
 
ניו גרזי Princeton University

רוצים לדעת מה מחכה לכם ב Princeton University שבניו גרזי? בואו לשמוע את הסיפור של עלאי תכירו את עלאי מרעננה. לומד תואר במדעי המחשב...

 
 
 

Comments


bottom of page