top of page

ניו יורק Queens College QC

  • שירה גז
  • Jul 15, 2024
  • 4 min read

Updated: Jan 8

רוצים לדעת מה מחכה לכם בQueens College שבניו-יורק? בואו לשמוע את הסיפור של דור

 

תכירו את

דור מרמת גן. למד מנהל עסקים בQueens College ועבר ל Baruch college. דור מאמין שאדם שרוצה משהו ומאמין בעצמו ובדרך שלו, יצליח לכבוש את היעד שלו גם עם מדובר ביעד מסובך להשגה ומשתף שהוא מרגיש שכל תהליך עם השקעה מסתדר בסופו של דבר. 


מה הניע אותך לעבור?

תמיד ידעתי שאני אלמד בחו״ל, מגיל קטן הייתי מגיע לעיתים קרובות לבקר משפחה שגרה בארה״ב וזה העלה לי את הרעיון לעבור ללמוד בחו״ל. בגיל 15 שקלתי לעבור כתלמיד תיכון לארה״ב ולגור עם המשפחה שחיה כאן אבל החלטתי שאני רוצה להישאר כדי לעשות צבא בארץ ומשם הגיע הרעיון של התוכנית שלי לעבור ללימודים אחרי הצבא. 


איך עשית את זה?

אחרי הצבא החלטתי שאני עובר למיאמי לבד כדי לטפל מקרוב בכל תהליך הקבלה והגשת המועמדויות. רציתי להתחיל כמה שיותר מהר והרגיש לי שלעשות את התהליך מהארץ יקח יותר זמן. הגעתי על בסיס ויזת תייר ונרשמתי לקורסים אונליין של SAT וTOFEL. הגשתי לכל מיני מקומות בניו יורק כמו: Brooklyn college ,Hunter, Baruch, Queens College (מקבוצת CUNY), אוניברסיטת FIT, אוניברסיטת Stony Brook ועוד כמה שנמצאות בניו יורק. אני חושב שהיתרון הגדול בלהגיע לכאן זאת האפשרות שנפתחה בפניי להיות בקשר ישיר עם כל המוסדות לימוד. באותה תקופה, חיפשתי אחרי הדרישות באינטרנט ודיברתי עם האקדמיות ישירות או קבעתי פגישות עם הAdmission department המחלקה שאחראית על קבלת מועמדויות ועם International Department המחלקה שאחראית על מתן מעטפת לסטודנטים בינלאומיים. הצלחתי להתקבל לכל המקומות בהם הגשתי מועמדות. כשהתקבלתי, הסתכלתי על קריטריונים שחשובים לי כמו המיקום של כל אוניברסיטה ביחס לאיפה אני רוצה לגור, שכר לימוד שנתי ואם מקצועות לימוד שמעניינים אותי קיימים. 


למה הבחירה הייתה דווקא בQueens college?

מתוך הבחירה בין כמה מקומות, Queens college ענתה על הדרישות שהיו לי חשובות. מלבד זה, בQueens college יש קהילה יהודית גדולה והרבה אוכלוסייה ממוצא חצי ישראלי חצי אמריקאי, השילוב הזה היה נכון לזהות שלי וזה היה יתרון מבחינתי אז הלכתי על זה. 


מה האווירה בקמפוס 

הקמפוס גדול בייחוד בהשוואה לקמפוס שנמצא בעיר, הכל באותו באזור והולכים ברגל ממקום למקום. יש הרבה אמריקאים שלומדים בקווינס קולג׳ אבל גם הרבה מכל העולם. מה שכיף בקמפוס שיש בו הרבה אזורי ישיבה עם מזנונים וקפטריה שמייצרים הרבה ישיבה בחוץ ועוזרים להכיר ולחבר בין סטודנטים שזה יתרון מבחינה חברתית. יש הרבה ישראלים או אמריקאים עם זיקה משפחתית לישראל. גם הרבה סטודנטים הם יהודים וארגונים כמו בית חב״ד והילל פעילים בקמפוס. 


איך הולך לך מבחינת חיי חברה?

היו לי חברים מהילדות שגרים בעיר ויצא לי להתחבר לחבר׳ה דרכם זאת הייתה חבורת האם הראשונה שלי.חוץ מהם בלימודים יש אווירה טובה וחברותית אז יצא לי גם להתחבר לאנשים טובים מהקולג׳.


איך מצאת דירה בניו-יורק?

התחלתי את הלימודים בQueens college ולאחר מכן עברתי לBaruch college. אז יצא לי לעבור דירות במהלך הזמן כאן. כשהייתי בקווינס קולג׳ גרתי אצל המשפחה בלונג איילנד, ולקראת המעבר לברוך קולג׳ עברתי למנהטן. בתקופה של הקורונה כשעברתי למנהטן נעזרתי באפליקציה שנקראת street easy. לגבי השימוש באפליקציה אני ממליץ להשתמש בה בדריכות, הכוונה שברגע שאתה רואה משהו שמוצא חן בעינייך אתה צריך לסגור אותו תוך שבוע, לא להתמהמה, יש הרבה ביקוש ודירות נחטפות. 


מה כלל התהליך של מעבר בין מוסדות לימוד?

התהליך של Transfer Student דורש הגשת מועמדות חדשה למוסד לימוד אליו אתה רוצה לעבור. הגשתי מועמדות בתור Transfer Student לברוך קולג', הדרישות של הגשת המועמדות דומה לדרישות של התהליך בהתחלה: מכתבי המלצה מפרופסורים, כתיבת חיבורים על עצמך והצגת ציונים של הקורסים שלקחת עד כה. קווינס קולג׳ היא חלק מקבוצת CUNY שהיא מערכת אוניברסיטאות ציבורית של ניו יורק שכוללת 25 קמפוסים. בגלל שברוך קולג׳ גם חלק מקבוצת CUNY כל הקורסים שצברתי בקווינס קולג׳ עברו והתקבלו ע״י ברוך קולג׳ בגלל שזה באותה רשת (בתהליך של העברה לא תמיד כל הקורסים עוברים, תלוי בדרישות המוסד לימוד החדש). לצורך העניין בתחילת תהליך הקבלה מילאתי פורמט מועמדות אחד באתר CUNY כדי להתקבל למספר מקומות שנמצאות תחת המערכת הזו.


מה השכר לימוד הממוצע? יש מלגות?

השכר לימוד 18,600$ לשנה, יש מלגות לי אישית לא יצא לקבל.


איך נראה לו״ז של השבוע שלך?

אני לומד 4 ימי לימוד בשבוע שני עד חמישי, 4 שעות כל יום. אני שם מיקוד גם על פיתוח קריירה לצד הלימוד. יש הרבה הזדמנויות בעיר ואני משלב בין לימודים להשתתפות בפרויקטים והתמחויות בתחום האופנה והיזמות. 


מה אתה ממליץ לארוז במזוודה למתחיל?

אני מרגיש שיש משהו נכון בקודם כל לעבור ואז לעשות את כל התהליך כאן. קשה להבין את הדברים מהארץ וכשעוברים צריך לנצל את הקרבה כדי לקבוע פגישות עם הAdmission Department והInternational Department  כדי לדבר ישירות עם המקומות, זה עזר לי להבין מה המקום מחפש ולדייק את החיבורים שכתבתי כדי להתקבל. לתלמידים שנולדו פה יש יועצים בתיכונים שמכוונים אותם לעשות את התהליך בצורה הכי נכונה ולנו כישראלים אין את זה. דוגמה לחוסר הבנה שקורת בגלל המרחק היא הוצאת עלויות כפולות על תרגום המסמכים. יש אוניברסיטאות שמסכימים לעבוד רק עם חברות תרגום ספציפיות, תלמידים שלא מוודאים את הנושא לפני כל הגשת מועמדות מבזבזים כספים על תרגום תעודות בגרות ע״י  מספר חברות למספר אוניברסיטאות במקום לתרגם את המסמכים במקום אחד שמוסכם על כולם. בנוסף, אני חושב שצריך להיות פתוחים לשינוי מנטליות, אני מרגיש שבתרבות האמריקאית אין קיצורי דרך והכל עובד בצורה מאד ישירה שלפעמים דורשת בירוקרטיה אבל מבטיחה את ההגעה אל היעד. גם חשוב לפנות זמן לחיי חברה, זאת עיר שתמיד הכל חי בה אבל אתה יכול להרגיש כאן מאד בודד בלי להקדיש זמן לבניית חברויות שנכונות לך. אני אוהב לקחת יום/ יומיים בסופ״ש כדי להיות עם חברים זה ממלא לי מצבורים להמשך השבוע.   


צפון קרולינה Duke University

רוצים לדעת מה מחכה לכם ב-Duke University שבצפון קרולינה? בואו לשמוע את הסיפור של אווה תכירו אותי אווה, בת 23, גדלה באוקראינה ועברה לישראל...

 
 
 
קליפורניה University of California Berkeley

רוצים לדעת מה מחכה לכם ב Berkeley University שבקליפורניה? בואו לשמוע את הסיפור של רון תכירו אותי רון מפרדס חנה. השנה הראשונה ללימודים של...

 
 
 
ניו יורק Baruch College

רוצים לדעת מה מחכה לכם ב Baruch College שבניו-יורק? בואו לשמוע את הסיפור שלי תכירו אותי התרגשות ברמות של כלה! שירה גז בת 23 מאשדוד....

 
 
 

Comments


bottom of page