top of page

ניו יורק Columbia University

  • שירה גז
  • Jul 15, 2024
  • 5 min read

Updated: Jan 8

רוצים לדעת מה מחכה לכם ב Columbia University שבניו-יורק? בואו לשמוע את הסיפור של בת׳

 

תכירו את

בת׳ מתל אביב. לומדת מדעי המוח באוניברסיטת קולומביה. בת׳ מספרת שיש לה חוק כזה בחיים שהיא צריכה לצחוק עד שכואבת לה הבטן. בת׳ מספרת ״זה מכריח אותי להכיר וליצור אנשים ותהליכים שנותנים לי להיות מאושרת״. ומוסיפה ״דווקא כאן, 12 שעות טיסה מהבית, שמתי לב שכל עוד אני לא מתפשרת על הזמן והאנשים אני מצליחה לייצר אושר לי ולסביבה שלי. זה מה שממש מאפיין את השנה האחרונה- לא להתפשר על זמן ואנשים. לא לעשות דברים כי לא נעים או לא נוח. יש מלא אפשרויות אבל לא צריך להתפשר מתוך נוחות או אי נעימות. סטודנטים שעברו לכאן לא עברו כי זה היה הדבר הכי נוח או נעים להם, אבל הם בחרו בעצמם בדרך הזאת. דברים שנעשים מתוך בחירה, נעשים טובים יותר.״ 


מה הניע אותך לעבור?

במהלך הצבא רציתי לעשות פסיכומטרי, חברה אמריקאית ששירתה איתי בצבא פתחה בפניי את הרעיון לעשות  SAT, שזה הפסיכומטרי האמריקאי. זה פותח לי אפשרות להתמודד לקבלה לאקדמיות גם בארה״ב וגם בארץ ועל הדרך לשפר את האנגלית. החלטתי שאני הולכת על זה בלי לתכנן לאן זה יוביל, למדתי בYeda Plus ונגשתי עצמאית. אותה חברה אמריקאית שהייתה איתי בצבא, תכננה לחזור וללמוד בחו״ל. היא התחילה את התהליך להתקבל לאוניברסיטת קולומביה, דרכה נחשפתי לכל התהליך. הייתי מעורבת בהגשת המועמדות שלה ותוך כדי שהיא התעסקה בתהליך עלו לי מחשבות מה יהיה אם אני יעשה זאת בעצמי. אני ממש זוכרת שישבתי איתה על כתיבת החיבורים ובזמן שאני מייעצת לה עולות לי מחשבות מה הייתי כותבת על עצמי. בקורונה התפנה לי המון זמן. הזמן הזה נתן לי מקום לחשוב לאן אני מנתבת את עצמי והמחשבות שהיו לי בראש על אוניברסיטת קולומביה שהיו נראים לי עד הקורנה רחוקים ממני התחילו לקבל צורה ותוכנית פעולה. ואז החלקים של הפאזל התחברו וניצלתי את הזמן להגיש מועמדות לאוניברסיטת קולומביה. 


איך עשית את זה?

עשיתי שתי פגישות ייעוץ אצל Yeda Plus שבזכותן הבנתי מה בדיוק נדרש ממני. כתבתי לבד את החיבורים הנדרשים וביקשתי חוות דעת מחברים ומשפחה. תרגמתי את הבגרויות ואת הטפסים הנדרשים השגתי בכוחות עצמי, אני חושבת שבמהלך הקורס של ה SAT נחשפתי לרף ועל עוד מידע על התהליך מחברים נוספים. הצלחתי להתקבל. ואז התכוננתי למבחן אנגלית בשם ALP שהוא חלק מההרשמה לאוניברסיטה אחרי שלב הקבלה. ה ALP הוא מבחן כתיבת חיבור של 105 דקות שניתן לסטודנטים בינלאומיים.  הוא נמדד בציון 7-10, במידה ולא קיבלת 10 אז האוניברסיטה מחייבת אותך להירשם למספר של קורסים באנגלית בהתאם לרמה שלך. חשוב להצליח ולהתכונן למבחן לפני כדי לחסוך עלות יקרה של קורסים באנגלית שמתווספים לתואר ולא נכללים כנקודות זכות לתואר. כשהתכוננתי כתבתי חיבורים של בעד ונגד על כל מיני נושאים ממש כמו שעושים לפני הבגרות בלשון. השתמשתי גם בשירות שיש לאוניברסיטה בשם Writing Center. כשמתקבלים מקבלים מייל של האוניברסיטה, בעזרתו ניתן להיכנס לאתר שלהם ולקבוע מעבר על חיבור כתיבה, נרשמתי ושיתפתי את מה שכתבתי כדי לקבל אומדן לציון שאקבל. חזרתי פעם נוספת עם חיבור אחר על פי הדברים שהם אמרו לי לשפר וזה הכין אותי למבחן בצורה מיטבית.  סביב ההחלטה לנצל את הקבלה וללכת על אוניברסיטת קולומביה הייתה לי הרבה דאגה וגם היה לי שיקול כלכלי סביב ההחלטה. אבל גם הייתה לי תחושת בטן שזאת הזדמנות של פעם בחיים ושאסור לי לפספס אותה. 


מי נמצא בקמפוס

יש כמות מטורפת של אנשים מטורפים. מגוון סטודנטים מכל העולם ומרקעים שונים. יש הרבה קבלה של סטודנטים יוצאי צבא מכל העולם וספורטאים, אנשים ממש מיוחדים. הקמפוס מאד משדר ומדבר הצלחה ומצוינות אישית, מרגיש שכל אחד בחיים שלו ובמסלול משלו. האוניברסיטה מספקת לך הכל כדי שרק תשב ותלמד, אלף ספריות, חדרים שמייצרים אווירה לימודית, מרצים קשובים, ויועצים לכל תחום שאתה רוצה להתמקצע בו. הכל קיים אבל צריך לבקש. האווירה מאד עמוסה גם בלימודים אבל גם בחיים. צריך למצוא מקום לשלב בין הרמה האישית ללימודים- מרגיש לי שהאנשים מסביבי שמים על זה דגש שזה המפתח להצלחה בעיני. יש בערך 130 ישראלים בקמפוס, כולם מכירים את כולם ויש אווירה טובה אבל לכל אחד יש את החברים שלו שהוא מרגיש איתם בנוח. יש הרבה יהודים, יש ארגונים יהודים שפועלים בקמפוס. נגיד בפסח היה שבוע שבית חב״ד ארגנו ארוחות כשרות למי שרצה, יש גם חדר אוכל כשר בקמפוס. יש אפשרות לעשות  Meal Planשמקנה כניסה לחדרי אוכל/קפיטריות באוניברסיטה מומלץ לדעתי לשנה הראשונה. 


איך הולך לך מבחינת חיי חברה?

הכי קל ונוח זה עם הישראלים אבל זה ממש מספק וכיף שיש לך חברים לא ישראלים. כדי להתחבר לבינלאומיים יש מחסום שפה שצריך לעבור אבל שזה עובר זה ממש מגניב ושווה. הכי מהר התחברתי לישראלים אז הם החברים היותר וותיקים שלי אבל גם יש לי חברים ממש טובים מדרום אמריקה, איטליה וספרד שאני מרגישה זהות ודמיון בין התרבות הישראלית לתרבויות שלהם.


איך מצאת דירה בלונדון?

נרשמתי למעונות של אוניברסיטת קולומביה. ממליצה להירשם כמה שיותר מוקדם, יש שני סבבים של הרשמה, אני נרשמתי בינואר. הדירות הטובות נגמרות לפי סדר הרשמה, כל הקודם, זוכה. אני חושבת שזה נוח לשנה הראשונה, יש שכונה מסביב לקמפוס שהיא בבעלות האוניברסיטה. אווירה ממש סטודנטיאלית ברחוב, מאד שכונתי. כשנרשמתי למעונות מילאתי טופס בקשה שמתייחס למגורים ושותפים, אני גרה עם עוד שתי שותפות ולדעתי י התייחסו לבקשה שלי בטופס לגור רק עם בנות. מקובל גם לשכור דירות באופן עצמאי מחוץ לקמפוס בדר״כ עם 2-4 שותפים לדירה, לרוב עדיף לגור באזור של האוניברסיטה. 


זה אפשרי לעבוד תו״כ התואר? זה מומלץ לדעתך?אני לא חושבת אם זה קשור למומלץ זה עניין של צורך בעיניי. סטודנט ממלא את היום שלו במה שנכון לו לעשות ואם הבחירה זה עבודה אז זה מעולה. ואם עושה לו יותר טוב זה להשקיע בתחביבים אז יש לזה את האופציה וזה מתקבל. יש אנשים שיכולים לעבוד מרחוק תחת משכורות ישראליות ויש אנשים שעובדים בקמפוס. 


מה השכר לימוד הממוצע? יש מלגות?

60,000 דולר לשנה.  יש מלגות על רקע פיננסי ומעלים אותם כל שנה על פי שכר לימוד וכמות קרדיטים. 


איך נראה לו״ז של השבוע שלך?את לומדת 4 שנים, אנשים לוקחים בין 4-5 קורסים בסמסטר, כל קורס הוא 3-5 שעות בשבוע בכיתה. אתה יכול לסדר את הלו״ז שלך לבחירתך, אני סידרתי שיהיה לי 4 ימי לימוד, 4 שעות ביום. זה מלווה בים עבודה עצמית, כל היום מוקדש לעבודה עצמית אלא אם יש משהו אחר שהוא יותר דחוף. האווירה היא מאד לימודית, בתקופות לחוצות גם בכל מהלך הסופ״ש.


האם יש אישור עבודה אחרי בניו יורק, לכמה זמן?

אני מכירה שיש משהו שנקרא OPT שניתן לשנה או לשנתיים. זה משהו שצריך להשיג אותו אבל הוא אפשרי. 


מה את ממליצה לארוז במזוודה למתחיל?

לבוא באווירה שאתה הולך ללמוד, למצוא בזה כיף כי זה רוב התוכן והזמן מוקדש ללימודים. לי היה חשוב מאד למצוא כאן משהו ביתי ויציב, היה לי חשוב מההגעה לייצר חברים ואפילו הרגלי בית כמו לעשות כביסה לפני שבת, לתכנן קידוש בשישי ולבשל לעצמי את האוכל שאני אוהבת. זה למצוא את הדברים הקטנים שעושים לך טוב. אני ממליצה גם להתייחס להכל ברגוע ולקחת בפרופורציות את התהליך, לא להקשיב להתייחס ללחץ של הסביבה אם הוא קיים, הכל אפשרי אם רק מקדשים זמן. 


מה נקסט?

אני רוצה לעבוד פה שנה שנתיים ואז לחזור בארץ. אני רואה את עצמי עובדת בהשקעות פיננסיות בניתוחים וניסויים מדעיים, הכי מעניין אותי תחום המחקר סביב מחלת האלצהיימר. ​

צפון קרולינה Duke University

רוצים לדעת מה מחכה לכם ב-Duke University שבצפון קרולינה? בואו לשמוע את הסיפור של אווה תכירו אותי אווה, בת 23, גדלה באוקראינה ועברה לישראל...

 
 
 
קליפורניה University of California Berkeley

רוצים לדעת מה מחכה לכם ב Berkeley University שבקליפורניה? בואו לשמוע את הסיפור של רון תכירו אותי רון מפרדס חנה. השנה הראשונה ללימודים של...

 
 
 
ניו יורק Baruch College

רוצים לדעת מה מחכה לכם ב Baruch College שבניו-יורק? בואו לשמוע את הסיפור שלי תכירו אותי התרגשות ברמות של כלה! שירה גז בת 23 מאשדוד....

 
 
 

Comments


bottom of page