top of page

ניו יורק Baruch College

  • שירה גז
  • Jul 15, 2024
  • 5 min read

Updated: Jan 8

רוצים לדעת מה מחכה לכם ב Baruch College שבניו-יורק? בואו לשמוע את הסיפור שלי

 

תכירו אותי

התרגשות ברמות של כלה! שירה גז בת 23 מאשדוד. לומדת כלכלה בברוך קולג'. כשהגעתי לניו יורק הוזהרתי מההרגשה שהעיר יכולה לתת לי להרגיש קטנה בגלל העובדה שהכל פה ענק! כשהגעתי העוצמה של הבניינים הגבוהים היפנטה אותי, כל מה שעבר זה לי בראש זאת העובדה שאת העוצמה הזאת בני אדם בנו, וגם אני בת אדם אז גם לי יש את היכולת לבנות עוצמה ולהגיע לכל יעד שאחפוץ. 


מה הניע אותך לעבור?

כמו ששיתפתי בחלק של נעים להכיר, החלום שלי מגיל קטן היה להיות שגרירה, אני אוהבת את המדינה שלנו ואת ארץ ישראל אהבה שלא תלויה בדבר וכשחשבתי איך אוכל לשלב בין קריירה לאהבה הזאת התחלתי לחשוב מה התכונות שחזקות בי ואיזה תפקידים או גופים יוכלו להתאים לי. בגיל צעיר מאד הבנתי שהמסלול שלי יהיה בעולם ההסברה והבחנתי בחשיבות הקריטית וטיפוח הקשר של מדינת ישראל והזירה הבינלאומית להתנהלות הביטחונית והעצמאית של המדינה שלנו. בצבא חיפשתי מיילים בגוגל של משרתי משרד החוץ ויצרתי קשר עם אנשים מהתחום כדי להבין איך הם הגיעו למקום שהם נמצאים בו ומה הם למדו. הגעתי למסקנה שכדי לייצר את הכלים המתאימים אני צריכה לדבר אנגלית כמו שפת אם ולהתנסות בהסברה בחו״ל. משם הגיע הרעיון ללימודים בחו״ל. 


איך עשית את זה?

הפחד הכי גדול שלי בתיכון היה אנגלית, זה תחום שאף פעם לא הרגשתי בו בנוח. אז התחלתי בלהשקיע בלימוד אנגלית, דוגמה מצוינת כדי להסביר את המצב ההתחלתי שלי היא שבאחד השיעורים שלקחתי בקורס ללימוד אנגלית גילתי שיש את האות j בabc. אחרי שנה של לימודי אנגלית הצטרפתי לקורסי לימוד למבחנים SAT  ו Tofel מטעם חברת Yeda Plus . בדיעבד, התהליך הנכון לדעתי הוא להתחיל בייעוץ פרטי או להבין באופן עצמאי מה האופציות שמתאימות לך ללימודים, לראות מה האוניברסיטאות דורשות ואז לקחת את הקורסים והמבחנים המתאימים לפי הדרישות, אגב אני מאמינה בשיטה הזאת לכל התחלה לפני לימודים אקדמיים- גם בארץ, לא לרוץ לפסיכומטרי אלא להשקיע זמן בלהבין מה הכיוון והדרך הנכונה, גם אם זה לא קל להתעמת עם עצמך ולהבין למה אתה מתאים חשוב לעשות את זה בטווח גילאים של שירות צבאי. לטעמי הכי נכון זה פשוט להתחיל לדבר על זה בקול עם הסביבה. אני מרגישה שמה ששונה במועמדות ללימודים בארה״ב מהארץ, בעיקר אחרי הקורונה, שיש הרבה משקל לניסוח ולאיכות של המסמכים המרכיבים את הגשת המועמדות, לכן לטעמי שווה להשקיע מחשבה בכתיבת החיבורים והתכוננות לראיונות ולבקש עליהם משוב מכמה שיותר אנשים שאתם סומכים עליהם. אחרי המבחנים נרשמתי לייעוץ להגשת מועמדויות גם דרך Yeda Plus  גם כאן אני חושבת שאפשר לעשות את התהליך באופן עצמאי, באותה תקופה לא היה עם מי להתייעץ והרגשתי שאני הישראלית היחידה בעולם בתהליך אז הייתי צריכה עזרה פרטית. התלבטתי בין וושינגטון למנהטן והחלטתי שהאזור יהיה מנהטן כי לצד רכישת השפה אני צריכה מקום שיהיה נכון להתנסות בהסברה, ובמנהטן יש לי את האפשרות להשתלב בהתמחות או עבודה באו״ם. 


למה הבחירה בBaruch college ? 

התקבלתי לכל המקומות שהגשתי אליהם. בעת מתן התשובות הנטייה הראשונה הייתה לבחור ללמוד  בColumbia University, לומדים בה הרבה ישראלים ומהתייעצות איתם נחשפתי לאופציה של Transfer Student. אז על בסיס שיקול של שכר לימוד בחרתי להתחיל ב Baruch College. באותו זמן קראתי בגוגל וראיתי שהרבה בינלאומיים ביחס לאמריקאים שלומדים בברוך קולג׳ והתחברתי לרעיון עירוב התרבויות בין סטודנטים. אז לקחתי את הצ׳אנס להתחיל בקולג׳ ולנסות לעבור בעתיד לאוניברסיטת קולומביה תחת הגשת מועמדות כ Transfer Student. אני ממליצה להעז ולהגיש לכמה שיותר מקומות שעונות על המטרות האישיות של המועמד, לא לפחד לקבל לא, לא להתקבע על המעט ששמעתם או כמו שתורתו של דודו אומרת עדיף כישלון מפואר מחלומות במגירה. 


מי נמצא בקמפוס

יש עירוב מהמם בין תרבויות, הרבה בינלאומיים וגם אני מרגישה שהInternational Department  יודעים לקלוט נכון , נותנים מעטפת וזה מה שמושך בינלאומיים להגיע. הקולג׳ עם ותק ומרגישים את זה, אני נעזרת בהרבה מרכזים של הקולג׳ כמו מרכז כתיבה, שיעורים פרטיים מסטודנטים ויש הרבה מועדונים מקצועיים בכל תחום שרק אפשר לחלום עליו שמוסיפים ידע והשתייכות לקהילה. מה שכן, אני חושבת שקמפוס בעיר ללא מעונות צמודים קצת מזכיר אווירת יומיות בצבא מהבחינה שאם לא תחתור, תיזום ותחפש מה ומי קיים סביבך אתה יכול להעביר לימודים לא משמעותיים. אין הרבה פלטפורמות להיכרות אבל יש את החופש לבחור למה תרצה להצטרף ובסוף כולם בני אדם שרוצים להיות בסביבה כיפית אז שווה למצוא את הביטחון וליצור שיח כדי להגיע לאנשים שלך. אין הרבה ישראלים, יש הרבה יהודים וארגון  Hillel שפעיל בקמפוס ומכניס זהות יהודית וישראלית.


איך הולך לך מבחינת חיי חברה?

מנהטן זה מקום ללא הפסקה אבל גם אפשר להרגיש כאן מאד בודד, הכל וכלום יכול להיות בו זמנית בכף יד שלך. בהתחלה לא היה לי קל, החלק הכי קשה במעבר היה הפרידה הזמנית מהארץ ומהאנשים שאני כל כך אוהבת. מאד מהר מצאתי את עצמי בחבורה של בינלאומיים אירופאים מהלימודים, זה קרה די מהר אז נשאבתי למקום הנוח ולא הקדשתי זמן ליצירת קשרים חברתיים נוספים. עם הזמן גילתי את היופי במקום, בגלל שיש פה כל כך הרבה אנשים צריך טיפת יוזמה והשקעה כדי להגדיל מעגלים חברתיים, ברמה של לשמוע עברית ברחוב ולא להתבייש לפנות ולדבר או למצוא את החבר הקרוב בכל קורס וכשנחשפתי ליותר חברים מצאתי אנשים שעושים לי טוב על הלב ונותנים לי להרגיש בחברתם כמו בבית. 


איך מצאת דירה בניו-יורק?

בהתחלה כמו ששיתפתי חשבתי שאלמד באוניברסיטת קולומביה אז הצטרפתי לקבוצת הוואטצאפ של הסטודנטים הישראלים בקולומביה. אגב, הקבוצה הזאת עזרה לי המון, חכמת ההמונים שווה זהב והמידע שסטודנטים חלקו איתי היווה הכנה משמעותית בתהליך. דרך הקבוצה הכרתי את השותפה שלי שהגיע ללמוד סמסטר לפני וסגרה דירה בעזרת אפליקציה שנקראת street- easy. יצא לי לעבור דירה אחרי הסמסטר הראשון אז אני יכולה להמליץ על השיטה של שימוש וסיוע במתווכים. יש כאן המון מתווכים ישראלים במנהטן, אני ממליצה להצטרף לקבוצת הפייסבוק ׳ישראלים בניו-יורק׳ ואנשים שם באמת משתפים ועוזרים מהלב: ממספרי פלאפון, השתתפות בפרויקטים, המלצות ומה לא. אחרי שתתמקמו באזור מגורים ולאור מספר הישראלים שחיים במנהטן, למרבית האזורים יש קבוצה בוואטצאפ שייעודית לאזור, אני ממליצה לחפש אחרי הקבוצה הזו ואם היא חלילה לא קיימת לנסות ליצור אחת ולאסוף אנשים מהפייסבוק, כי זה יכול לעזור מבחינה טכנית של למצוא ריהוט לדירה ועד להשתייך לקהילה טובה שנמצאת מתחת לאף. 


זה אפשרי לעבוד תו״כ התואר? זה מומלץ לדעתך?

בשנה הראשונה אפשר לעבוד רק בקמפוס עד 20 שעות בשבוע. יש גם ביקוש במנהטן לבייביסיטר וזה אחלה דמי כיס. אני מצאתי עבודה כמורה לעברית בקולג׳, אני חושבת שזה פתרון טוב להתחלה לסטודנטים ישראלים, כדי להתחבר לקולג׳ ולהרוויח קצת. נהוג שיש בקמפוסים בארה״ב מרכז לשיעורים פרטיים שמופעל ע״י סטודנטים שפועלים בשכר, זה נקראtutoring center  (בלי קשר לעבודה תחפשו את המרכז הזה איך שאתם מגיעים זה אחלה פלטפורמת לימוד!) בגלל שיכולתי לעבוד רק בקמפוס השתמשתי בעובדה שאני דוברת שפה נוספת ונכנסתי למרכז כמורה לעברית. מהשנה השנייה, אפשר למצוא עבודה שקשורה לתואר שאתה לומד אבל צריך לקחת בחשבון שמקבלים בסוף התואר שנה אחת לעבודה תחת אשרת עבודה שנקראת OPT, במידה ואתה מחליט לעבוד משנה השנייה זה יורד מהמכסה של אשרת העבודה לאחריי התואר. 


מה השכר לימוד הממוצע? יש מלגות?

 17,500 דולר לשנה. אין מלגות לסטודנטים בינלאומיים אבל אחרי שנה של מגורים בעיר ניו-יורק ניתן להציג לקולג׳ הוכחות של שנה מגורים בניו-יורק ומשלמים כמעט מחצית מהשכר לימוד השנתי בערך 9000 דולר לשנה.


איך נראה לו״ז של השבוע שלך?

יש לי 4 ימי לימוד בשבוע, 5 שעות כל יום. הלימודים הם 4 שנים. בסמסטר הראשון לא יצאתי מהספרייה, זה היה נתן לי בסיס טוב אבל אני כן חושבת שאפשר לשלב לימודים עם חיים. היכולת להרכיב מערכת שעות באופן עצמאי מאפשרת לי גם לעשות לסמסטר הבא 2 ימי לימוד מהבוקר עד הערב שזה משאיר זמן לצבור ניסיון בשילוב עבודה או התמחות.


האם יש אישור עבודה אחרי התואר ב Baruch College לכמה זמן?

כן יש, לשנה אחת.


מה את ממליצה לארוז במזוודה למתחיל?

אני חושבת שחשובה היכולת להתנהל לבד ברמה הטכנית וגם לדעת להיות לבד עם עצמך ולהרגיש שלם. הייתי ממליצה לחפש ולהתחבר לכמה שיותר פלטפורמות מדיה חברתיות ולמצוא קבוצות חברתיות לפי תחביבים, אזור מגורים או רמת זהות יהודית (הפייסבוק שלי התחיל להיות פעיל רק כאן כי זה הצליח לקשר אותי בקליק לדברים שחיפשתי). לא להתבייש מלבקש ולהבין שיהיו סביבכם סטודנטים שבדיוק במצב שלכם- רחוקים מהבית, מלאים בחלומות ורצונות- פשוט תתחילו שיח ותגיעו לאנשים שיהפכו את המקום לבית. המקום הוא השלד להצלחה האישית שלכם והאנשים יעשו את המקום הזה לחוויה ולבית. 


מה נקסט?

קודם כל אני הכי מקווה שהתכנים באתר יצליחו לגעת ולכוון חלומות של ישראלים- תהיה אשר מטרתם תהיה! לטווח הקרוב אני רוצה לצבור ניסיון בהסברה בניו-יורק ולטווח הרחוק אני רוצה לחזור לישראל ולהתמודד לשליחות לקורס ׳צוערי משרד החוץ׳. 

צפון קרולינה Duke University

רוצים לדעת מה מחכה לכם ב-Duke University שבצפון קרולינה? בואו לשמוע את הסיפור של אווה תכירו אותי אווה, בת 23, גדלה באוקראינה ועברה לישראל...

 
 
 
קליפורניה University of California Berkeley

רוצים לדעת מה מחכה לכם ב Berkeley University שבקליפורניה? בואו לשמוע את הסיפור של רון תכירו אותי רון מפרדס חנה. השנה הראשונה ללימודים של...

 
 
 
ניו גרזי Princeton University

רוצים לדעת מה מחכה לכם ב Princeton University שבניו גרזי? בואו לשמוע את הסיפור של עלאי תכירו את עלאי מרעננה. לומד תואר במדעי המחשב...

 
 
 

Comments


bottom of page