top of page

ניו גרזי Princeton University

  • שירה גז
  • Jul 15, 2024
  • 5 min read

Updated: Jan 8

רוצים לדעת מה מחכה לכם בPrinceton University שבניו גרזי? בואו לשמוע את הסיפור של עלאי

 

תכירו את

עלאי מרעננה. לומד תואר במדעי המחשב באוניברסיטת Princeton. עלאי מאמין שאם אנשים באמת משקיעים ועובדים כל יום למען המטרה שלהם אז הם יכולים להשיג אותה. עלאי משתף שבהסתכלות על השנה האחרונה שכללה מעבר לחו״ל ולימודים הוא מרגיש שהדברים הכי טובים מגיעים אחרי חווית קושי ולדעתו הם לגמרי שווים את זה.


מה הניע אותך לעבור?

הכל התחיל אצלי די מאוחר, אני ספורטאי בענף האתלטיקה קלה. ההצטרפות שלי בתור נער לענף הייתה בגיל מאוחר יחסית. שם הכרתי חבר שהתאמן ביחד איתי והוביל אותי לתהליך מעבר ולימודים בחו״ל. לחבר יש בני דודים שלמדו באוניברסיטת פרינסטון והם העלו לו את הרעיון של לימודים בפרינסטון. חבר שלי עשה את כל התהליך ועבר. בזמן הצבא, הוא זה שהעלה לי את המחשבה לעבור ללימודים כאן. בהתחלה ממש לא חשבתי על זה ברצינות, הוא היה מספר לי על כמה שהלימודים מאתגרים ומבחינתי זה היה בגדר רעיון ולא אופציה ממשית. עם הזמן חשבתי רגע מה יקרה אם אני באמת אלמד בחו״ל? ומתוך הבנה יותר עמוקה של מה הדבר כולל ראיתי את הטוב שברעיון. אז לקראת גיל 21 התחלתי את התהליך והגשת המועמדות. 


איך עשית את זה?

התחלתי לדבר עם המאמן אתלטיקה קלה בפרינסטון אליו הגעתי דרך החבר. בשיחה שבעל פה שיתפתי אותו בתוצאות באתלטיקה והבגרויות והוא נתן לי אור ירוק לנתונים היבשים שלי. משם בדקתי כמה אני צריך לקבל במבחניו Tofel   .SATלמדתי ל SAT באופן עצמאי, השתמשתי באתר Khan Academy ול Tofel נעזרתי במורה פרטית בשם ברנדה .קבעתי את המבחנים הדרושים באופן עצמאי והגשת רק לפרינסטון מועמדות בגלל שמבחינתי זאת הייתה האופציה היחידה למעבר. ידעתי שיהיה לי שם עוגן, שלפחות לשנה הראשונה יש לי מישהו שאני מכיר ושהוא נמצא איתי שם. תוך כדי התהליך הבנתי את גודל הדבר והיתרונות של ללמוד בחו״ל. כמו שציינתי, הגשת המועמדות נעשית בcommon-app הגשתי את המועמדות לבד ונעזרתי בחבר כדי להבין את השלבים שדרושים. 


ספר על הקמפוס 

אני חושב שיש לפרינסטון את הקמפוס הכי יפה שיש. הקמפוס ממוקם בניו גרזי, שעה נסיעה למנהטן, ניו-יורק. אני מרגיש שיש אנשים רציניים באוניברסיטה, אווירה מאד כיפית אתה הולך בקמפוס ומרגיש משפחה אחת גדולה. מבחינת תרבויות, יש מכל העולם, אנחנו 12 ישראלים, 2-3 ישראלים מתקבלים כל שנה. לפני שהגעת יצאתי לשבוע של טיולים יומיים שהאוניברסיטה ארגנה כדי לייצר נחיתה רכה לסטודנטים. זה היה מגבש בטירוף. בהתחלה לא הכרתי אף אחד, הייתי הישראלי היחיד שהגיע לפרינסטון בשנה שלי ובזכות הטיול יש לי חברים שהיו איתי בקבוצה שהם חברים שלי עד עכשיו. מהרגע הראשון הרגשתי חלק מקהילה, כל אחד יכול למצוא את הקבוצה שלו ואני לפחות הרגשתי מההתחלה את התחושה שאני אף פעם לא לבד. אנשים סופר טובים ואנשים מחפשים להתחבר ולהכיר. 

הקמפוס מופרד מהעיר, אז אני מרגיש שאני חי בקהילה גדולה קצת כמו קיבוץ, אבל קיבוץ מגניב ממש. זה מקל להתחלה וגם מחזק אותך לטווח הרחוק. בנוסף, האוניברסיטה מארגנת ימי- הסברה רק לבינלאומיים,  מי שהוא בינלאומי מגיע ל3 ימים לפני השבוע טיול שבימים האלו נותנים לנו מידע חיוני על המעבר לארה״ב . 

תמיד הייתי חלק מקבוצה בגלל העובדה שהייתי מההתחלה חלק מהקבוצה של האתלטיקה. אבל גם אם לא הייתי חלק מהקבוצה של ספורט הייתי מחפש חיבור לאחת קבוצות שהקמפוס מציע. יש הכל! ויש עידוד ליזום קבוצות חדשות. יש לי חבר שחיפש קבוצה שמשלבת את התחומים קריאה וכלכלה, לא הייתה קיימת קבוצה כזאת אז הוא פנה לאוניברסיטה והם אישרו לו להקים קבוצה ואף תמכו במימון וציוד. הקמפוס גם תורם ומעודד יזמות. יש לי חבר שהגיע עם רעיון לסטאר-אפ והאוניברסיטה עזרה לו לו במימון ראשוני להתנעת הרעיון. גם חבר שהוא מוזיקאי הגיע לאוניברסיטה וביקש סיוע במימון לשיר ראשון שלו והאוניברסיטה תמכה בו באופן מלא להוצאת הסינגל. 


איך הולך לך מבחינת חיי חברה?

אז כמו שאמרתי יש תחושה חברתית מאד חיובית בקמפוס. חוץ מזה, יש קהילה יהודית שפועלת לחיבור סטודנטים יהודים. כל יום רביעי הם מקיימים ערב שיח לסטודנטים יהודים ובכל פעם מתכננים מפגש במקום אחר תחת הארגון של הקהילה. קיים גם מרכז בקמפוס בשם Center Of Jewish Life, למרכז יש מקום כמו בית גדול בתוך הקמפוס ויש שם חדר אוכל כשר, אפשר גם רק לשבת שם ויש שם אווירה של בית. יש בנוסף חב״ד שפעילים למען הסטודנטים היהודים. לדוגמה, לפני שחזרתי הביתה, חיפשתי מקום לאחסן את האופניים שלי והשארתי אותם בבית הפרטי של הרב והרבנית מחב״ד. אני בעיקר מסתובב עם החבר'ה של האתלטיקה שהם בינלאומיים. החברים שלי הם מהלימודים זה חבורה של שישה אירופאיים ובאופן כללי הישראלים מגובשים. 


איך מצאת דירה בניו-ג׳רזי?

אני גר בקמפוס, לא חייב לגור בקמפוס אבל זה מאד נוח. הקמפוס מחולק לאזורים שנקראים קולג'ים. לכל קולג' יש אזור מגורים ולכל אזור מגורים יש חדר אוכל. גרים בדר״כ בשותפות. לשנה הראשונה, אני גר עם עוד 3 שותפים, יש שאלון שמקבלים בהתחלה ולפי זה האוניברסיטה מחלקת לשותפויות, יחסית מה שמילאתי בשאלון זה מה שקיבלתי. לשנה השנייה והלאה, יש דד-ליין להגשה של הפרטים לקבלת מגורים. יוצרים קבוצה של כמה אנשים, אני נמצא בקבוצה של 4 ואז יש הגרלה שלפיה כל קבוצה מקבלת דירה.

למה זה מותג? מה הקטע של האוניברסיטה

אני חושב שמה הופך את פרינסטון לחלק מהאוניברסיטאות בקבוצת הליגה הגבוהה ( (Ivy leagueהם הלימודים המאתגרים שהיא מייצרת. הלימודים די קשים ודורשים, והפרופסורים מאד נוקשים עם ציונים. גם אם תעבוד כל השנה לא מובטח שתגיע רק לציונים מושלמים. מי שמגיע לפרינסטון צריך להכין את עצמו שקשה לקבל ציונים סופיים גבוהים ולצפות לאכזבות בציונים. לפי דעתי האוניברסיטה מתחלקת ל10 אחוזים של סטודנטים גאונים, 70-80 אחוזים של סטודנטים שיודעים לתת עבודה והם לא גאונים, ו10 אחוזים של סטודנטים שהגיעו מקבוצות מוחלשות ומיעוטים שהאוניברסיטה מקבלת אותם כדי לקדם את החברה. אני חושב שתהליך הקבלה והסינון הוא מאד טוב כי אני רואה מסביבי שכולם אנשים רציניים וטובים בכמה תחומים. 


מה השכר לימוד הממוצע? יש מלגות?

לפי מה שאני יודע באוניברסיטאות שהן חלק מקבוצת הליגה הגבוהה אין קבלת מלגות ספורט. שכר לימוד שנתי, מגורים בקמפוס וכניסה לחדרי אוכל לשנה בעלות של 78,000 דולר. יש עזרה פיננסית ממש טובה בפרינסטון על סמך הצגת נתונים של רקע משפחתי וכלכלי. אני די מעמד ביניים ונתנו לי להיכנס. בנוסף, אם מועמד התקבל וקיבל מלגה גבוהה יותר באוניברסיטה אחרת שהיא חלק מקבוצת האוניברסיטאות בליגה הגבוהה, הוא יכול להציג זאת לפרינסטון והם ישוו לו את המלגה שהם הציעו לפי מה שקיבל. 


איך נראה לו״ז של השבוע שלך?

אני לומד שני עד שישי , 4 שעות כל יום, הלו״ז שלי די דומה בכל יום. קם בבוקר, אוכל משהו קטן, הולך לשיעורים מ8 שמסתיימים בערך עד 2. ארוחת צהריים ואז אימונים מ4 עד 7. מסיים ארוחת ערב עד 8 ולומד מ8 עד 1 בלילה, וזה בערך מה שאני עושה כל יום. בגלל האימונים אני בחיסרון של 20-25 שעות של למידה עצמית בשבוע, אז כן תמיד יש את האופציה לצאת בסופ״שים אבל העומס של הלימודים עומד במקום הראשון. 


מה את ממליץ לארוז במזוודה למתחיל?

אני חושב שאם אתה יודע מה אתה הולך ללמוד זה יתרון משמעותי. בארה״ב, לא חייב להחליט על המקצוע בתואר עד השנה השנייה. אני החלטתי שאני רוצה ללמוד מחשבים אבל לא היה לי שום ידע מקדים, לכן לפני שהגעתי לקחתי קורס Java אונליין מטעם אוניברסיטת הבינתחומי. במהלך הסמסטרים הלימודים רצים על החומר, אז אם יש לך אופציה ללמוד לפני ולבנות יסודות לימודיים זה יקל על ההתאקלמות וייצר נחיתה טובה. בהתחלה, המעבר כן קשה ואם מייצרים לפני הלימודים טיפה פחות לחץ בחומר אז זה פחות קשה לעבור את הקשיים של ההתחלה. הרגשתי את זה על עצמי, הקורס שלקחתי לפני מאד הקל עליי. תבין מה אתה רוצה ללמוד ותתנסה בלקחת קורס אחד בתחום הזה של מוסד לימוד ישראלי. גם, חשוב להכין את עצמך שיש עומס בלימודים שיוצר לחץ ויהיו ימים לבנים. וגם ברמה החברתית עם כמה שאנשים נחמדים לוקח זמן להרגיש נוח. סמסטר ראשון הרגשתי את המוזר ואת הלבד. אני החלפתי כמה פעמים חבורת חברים עד שמצאתי את האנשים שמתאימים לי.


מה נקסט?

מבחינת הספורט, אני חושב שאסיים את מסלול האתלטיקה עם סיום התואר, אני מרגיש שאני לא ברמה אולימפית אבל כן אני אקפיד לשלב ספורט באופן כללי. ונכון לעכשיו אני רואה את עצמי נשאר לטווח הקרוב בארה״ב ואולי בהמשך להצטרף לחברת סטאר-אפ כדי לקבל ניסיון, מרגיש לי שזה עולם מאד מגניב.

צפון קרולינה Duke University

רוצים לדעת מה מחכה לכם ב-Duke University שבצפון קרולינה? בואו לשמוע את הסיפור של אווה תכירו אותי אווה, בת 23, גדלה באוקראינה ועברה לישראל...

 
 
 
קליפורניה University of California Berkeley

רוצים לדעת מה מחכה לכם ב Berkeley University שבקליפורניה? בואו לשמוע את הסיפור של רון תכירו אותי רון מפרדס חנה. השנה הראשונה ללימודים של...

 
 
 
ניו יורק Baruch College

רוצים לדעת מה מחכה לכם ב Baruch College שבניו-יורק? בואו לשמוע את הסיפור שלי תכירו אותי התרגשות ברמות של כלה! שירה גז בת 23 מאשדוד....

 
 
 

Comments


bottom of page