top of page

ניו יורק Borough of Manhattan Community College BMCC

  • שירה גז
  • Jul 14, 2024
  • 6 min read

Updated: Jan 8

רוצים לדעת מה מחכה לכם בקולג BMCC שבניו-יורק? בואו לשמוע את הסיפור של דניאל

 

תכירו את תכירו את דניאל מנתניה. דני היא תמהיל של חריצות, נחישות ואומץ. היא מאמינה שכדי להכיר, לחוות ולראות דברים אחרים צריך לנסות, לקפוץ למים וללמוד איך לשחות מחדש. הסיפור שחייה של דני מעורר השראה ומלמד איך בונים לימודים בארה״ב מאפס. דני מוכיחה לכולם שאי האפשרות- היא האפשרות.  מה הניע אותך לעבור?

הגעתי לניו-יורק לביקור קצר וזה היה בזמן הקורונה. התכנון המקורי היה להגיע לביקור של שבועיים ובמהלך הזמן הקצר הזה ממש התאהבתי בעיר! החלטתי להשאר, עזבתי את הדירה שלי בתל אביב, את העבודה מאחור ונשארתי חצי שנה בניו-יורק עם ויזת תייר. ידעתי שאחרי שישה חודשים אני צריכה לחזור לארץ, לכן לקראת החזרה לארץ התחלתי להתכונן ונרשמתי ללימודי מדעי המחשב בישראל. תוך כדי שאני מתכננת את החזרה לארץ, אנשים התחילו לשאול אותי למה אני לא לומדת פה. אז, לא שקלתי אופציה כזו. כל החברים שלי שלמדו בניו-יורק למדו בColumbia University או NYU, מוסדות מצוינים אבל מאד יקרים. התחלתי לחקור על אופציות שונות ללימודים והבנתי שיש מוסדות שאפשריים בשבילי מבחינה כלכלית. כשהבנתי שיש לי פלטפורמה טובה ואפשרית ללימודים בעיר ניו-יורק, חזרתי לארץ לשבעה חודשים חדורת מטרה להתקבל ללימודים בניו יורק ולחסוך כסף כדיי לממן אותם. כן כיוונתי ל BMCC אבל גם הגשתי לכל ה Community College שיש למקומות בניו-יורק ומסביב לה להציע. 

איך התחלת?

פתחתי מועמדות ל BMCC, דרך אתר CUNY. CUNY הם רשת אוניברסיטאות ומכללות ציבוריות בעיר ניו-יורק, והגדולה מסוגה בארצות הברית. בתחילת התהליך, לא ידעתי ש CUNY קיימים, שמעתי על זה מאנשים. ואז, הבנתי שהדרך הנכונה להתחיל היא להגיש מועמדויות לכמה שיותר קולג׳ים קהילתיים.


מה זה קולג׳ קהילתי ( Community College)? קולג' קהילתי הוא סוג של מוסד חינוכי בו ניתן ללמוד במשך שנתיים בעבור שכר לימוד סביר. הקטע שאלו שנתיים של קולג׳ שאחריהם הסטודנטים מחויבים לעבור למוסד לימוד אחר לשנתיים נוספות. כמו אפיק מעבר ששומר את כל הנקודות זכות שצברת במשך שנתיים למוסדות מסוימים. בעיקרון, לא חייב לעבור למוסדות הספציפיים שהקולג׳ הקהילתי מקושר אליהם, אפשר לעבור לכל קולג׳ אבל לא כל מוסד יקבל את כלל נקודות הזכות שצברת במשך שנתיים בקולג׳ הקהילתי. מה היתרונות? זו איזשהו נקודת פתיחה טובה מבחינה כלכלית, וגם מעטפת טובה של עזרה ותמיכה מבחינה סטודנטיאלית.

איך מגישים מועמדות?

שאני התחלתי להגיש מועמדות הדבר הכי חשוב ששמתי לב הוא מתי הגשת המועמדות נסגרת. לצד מילוי ההרשמה באתר יש מבחני כניסה. סטודנטים בינלאומיים מתבקשים לקחת מבחני כניסה באנגלית. לכן, התחלתי ללמוד לTofel. במהלך הלימודים  לTofel הבנתי שיש אופציה הרבה יותר נגישה שנקראתDuolingo English Test.במבחן של Duolingo יש אפשרות לעשות את המבחן שוב ושוב וככה להשתפר. לצד המבחן, כתבתי את החיבור שלי. ברגע ששלחתי הכל, ידעתי שיש לי שלושה חודשי המתנה. אחד הקשיים שהיו שהיה לי הוא התקשורת עם ועדת הקבלה. הם מאוד עמוסים במיוחד לקראת תחילת הלימודים וליצור איתם קשר מחוץ לארהב היה מורכב. שלחתי את אותו מייל כל יום במשך שבועות, טלפנתי למשרדים וחיכיתי הרבה זמן על הקו. בתקווה שעד שתגישו המערכת תשתפר ואם לא- תהיו עקביים ושזה לא מה שיעצור אתכם.


למה הבחירה בBMCC ? 

התקבלתי לכמה קולג׳ים קהילתיים, אבל הכי רציתי ללמוד במנהטן לכן בחרתי בBMCC. 


מי נמצא בקמפוס

אני אגיד שזה מתחלק לשני שליש סטודנטים אמריקאיים שלרוב לא ידעו בדיוק לאן הם מכוונים מבחינה אקדמית או סטודנטים שהגיעו ממעמד סוציו-אקונומי נמוך. להרבה מהם משלמים על התואר אז גם המוטיבציה והרצון שלהם להצליח לא גבוהה. בנוסף יש שליש שהם סטודנטים בינלאומיים שמגיעים מכל העולם: בלנגדלש, פריז, הולנד, טנזניה. דווקא סטודנטים הבינלאומיים מגיעים עם הרבה מוטיבציה להצליח ונחישות מטורפת. הם בעיקר החברים שלי בקמפוס. יש גם הרבה חברה׳ ישראלים שהם סטודנטים בקולג׳ אבל אני לא כל כך מתראה איתם כי לכל אחד יש את הלו״ז שלו. כיף לי שיש עירוב תרבויות וקבלה לדת היהודית, כשיש קריסמס אז לצד עץ חג המולד שמים חנוכייה ממש גדולה. מעבר לחגים ותרבות, מכבדים גם חלק מהחגים יהודים בלו״ז האקדמי, אין לימודים בראש השנה ויום הכיפורים. העובדה שאני לומדת לצד תרבויות מכל העולם היא דרך טובה בשבילי לשתף ולהסביר על חגים יהודים וגם ללמוד על חגים אחרים. 


יש שיתוף-פעולה לימודי בין הסטודנטים? 

בהתחלה ניסתי ללמוד גם לבד וגם עם חברים כדיי לראות מה מתאים לי. הבנתי שיותר נוח לי לרוב ללמוד לבד. כן לפני מבחנים יש הרבה הצעות ללמידה בקבוצות למי שרוצה. זה לגמרי אופציה ללמוד ביחד, יש לזה את הפלטפורמה בקמפוס כי יש המון מקומות ללמוד בהם וגם מבחינת שותפויות יש הרבה סטודנטים שרוצים ללמוד ביחד. גם המרצים מאד דוחפים לזה, הם מדברים על זה בהרצאות ויוזמים מועדים. 


איך הולך לך מבחינת חיי חברה?

יש קהילה ישראלית וקהילה יהודית גדולות בעיר. זה מאד תלוי מה מחפשים מבחינה חברתית. אם מחפשים להתחבר לקהילה יהודית ,יש כאן הרבה ארוחות שישי. הרוח החברתית של ׳חבר מביא חבר׳ קיימת בניו יורק ועוזרת לכל אחד למצוא את הקהילה שלו. לדעתי, חשוב מאד להגיע בגישה של לבוא, להכיר ולהתחבר. בהתחלה יצא לי להכיר חברים דרך חברה שעשתה שליחות בסוכנות היהודית וגרה בניו-יורק. דרכה הכרתי אנשים וככה ממגוון של אנשים מצאתי את האנשים שנכונים לי. בסוף כולם הגיעו לפה לבד אז יש נכונות להכיר ולהתחבר אחד לשני. למרות שיש כאן הרבה בינלאומיים, רוב החברים שלי הם ישראלים. נראה לי שזה פשוט הבדלי תרבות, הרבה יותר קל לי להתחבר לישראלים כי יש לנו שפה משותפת. בסוף אני יכולה להרגיש שאני גרה בתל-אביב מכל העברית שמסביבי, אז גם אני מזכירה לעצמי שעברתי מדינה וחשוב להנות מהחוויה הבינלאומית ולדחוף את עצמי לחוויות ואנשים שלאו דווקא הייתי מכירה בארץ.  


איך מצאת דירה בניו-יורק?

Street Easy 


תסבירי

קודם כל מבחינת שותפים, יש לי חבר מהבית שתכנן לעבור לניו-יורק, כשהתקבלתי ללימודים ידעתי שנגור ביחד. בהתחלה חיפשנו דירות דרך מתווך ישראלי. המתווך הכיר לנו את השותפה הישראלית השלישית לדירה. לגבי אשרת כניסה לארה״ב, הגעתי על ויזת סטודנט. ויזת סטודנט מאפשרת להגיע חודש לפני תחילת הלימודים. אז אין יותר מדי זמן לחפש את עצמך, הגענו שלושה שבועות לפני הלימודים, וידענו שאנחנו חייבים לסגור דירה לפני היום הראשון של תחילת הלימודים. בזמן שחיפשנו דירה ישנו אצל קרובי משפחה ובסבלטים. הדירות נחטפות בשנייה, זה ממש תחרותי ודירות שעולות לאפליקציית Street Easy  יכולות להיסגר תוך יום. בסוף סגרנו שלושתנו דירה לבד ללא מתווכים, ומצאנו דירה מהאפליקציה Street Easy. 


איך סוגרים דירה בתור סטודנטים בינלאומיים ללא אזרחות אמריקאית?

 אז באמת אף אחד משלושתנו לא יכל להביא גורם חיצוני בעיר שיחתום ערבות לחוזה שכירות של הדירה. לכן הלכנו לחברה שהיא הייתה הגורם החיצוני שלנו. זאת חברה שמשלמים לה והיא עוזרת לבטח את הדירה במקרה שאין ׳גרנטור׳ (׳אדם שחותם ערבות׳ בעברית). משלמים לחברה סכום מסוים שבדרך כלל שווה לסכום של שכר דירה חודשי. מומלץ מאד לשתף את בעלי הבית שאתם סטודנטים ללא גורם חיצוני שמספק ערבות ולשאול אותם עם אלו חברות הם עובדים, ככה הם יוכלו לכוון אתכם והתהליך יהיה אפקטיבי יותר. 


זה אפשרי לעבוד תו״כ התואר? זה מומלץ לדעתך?

בתור סטודנט בינלאומי יש לך אפשרות לעבוד רק בתוך הקמפוס. וגם יש מספר שעות מסוים שניתן לעבוד בקמפוס, בדרך כלל עד 20 שעות. אני חושבת שזה מומלץ על גבול המחייב לשלב עבודה לצד הלימודים כי זה מאפשר אוויר לנשימה מבחינה כלכלית. אלא אם כן סטודנט מגיע עם סכום מאד גדול מהארץ או שמישהו ממן אותו. שצריך להתחיל לעבוד: צריך למצוא חלטורות, ככה מתחילים. היו פעמים שדפקתי בגלידריות ושאלתי אם מוכנים להעסיק אותי. בייביסיטר זאת אחלה אופציה לעבודה ויש פה הרבה ביקוש. זה מאד גמיש ואפשר לעבוד בבייביסיטר עם כמה משפחות במקביל. ליצירתיים: אפשר ללמד פילאטיס בפארק או להיות מאמנת אישית- צריך להמציא את עצמך ובעיקר להיות חרוץ. 


מה השכר לימוד הממוצע? יש מלגות?

ב BMCC משלמים לכל נקודת זכות (תואר ראשון מורכב מ120-124 ככה שחצי תואר הוא 60 ׳קרדיטים׳= נקודות זכות בעברית) בגדול זה באזור ה5000 דולר לסמסטר (שהם סביב ה15 נקודות זכות). בתור סטודנטית בינלאומית אני מחוייבת לקחת מעל 12 קרדיטים ( סטודנט במשרה מלאה). יש מלגות, אני מצאתי מלגה שנקראת Out in Two שאפשר להגיש אליה מועמדות רק בסמסטר השני זאת מלגה של 1600 דולר בסמסטר( לשלושת הסמסטרים הבאים) וגם סטודנטים בין לאומיים יכולים להגיש אליה בניגוד להרבה מלגות אחרת. כדי להתקבל למלגה צריך להתחייב לסיים community college בתוך גג שנתיים ולהגיע למפגשים החודשיים שהמלגה מארגנת.


איך נראה לו״ז של השבוע שלך?

כרגע יש לי ארבעה ימי לימוד בשבוע, חמש שעות כל יום. הלימודים הם סהכ ארבע שנים. בסמסטר הראשון לא יצאתי מהספרייה, זה נתן לי בסיס טוב להבנה של החומר בהמשך אבל אני כן חושבת שאפשר וחשוב לשלב לימודים עם חיים. היכולת להרכיב מערכת שעות באופן עצמאי מאפשרת לי שני ימי לימוד מהבוקר עד הערב / לימודים בסופשים/ לימודי ערב, זה מאוד גמיש ומאפשר לשלב התמחות או עבודה בהתאם.


האם יש אישור עבודה אחרי התואר ב BMCC לכמה זמן?

קודם כל צריך לזכור מה שסיפרתי בהתחלה. BMCC הוא קולג׳ קהילתי, ממנו צריך לפרוס כנפיים למוסד אקדמי אחר. בסיום התואר זה מאוד תלוי במה את עושה את התואר שלך. למקצועות מדעיים\הנדסה\טכנולוגיה ומתמטיקה יש 36 חודשים, לשאר המקצועות 12 חודשים


מה את ממליצה לארוז במזוודה למתחיל?

להביא דברים סנטימנטליים בשבילכם. בסוף דברים פרקטיים כמו ( דברים לדירה\ללימודים\בגדים וכו) אפשר למצוא כאן. בפן היותר אישי, להגיד כן ולנסות דברים חדשים- עצם ההחלטה להגיע לכאן היא לצאת מאזור הנוחות. כדי להכיר, לחוות ולראות דברים אחרים צריך לנסות, לקפוץ למים וללמוד איך לשחות מחדש. חבר הזמין אותך למסיבה ולא מצאת עם מי ללכת? לך לבד! תגיע עם ביטחון, תדבר עם אנשים ותראה איך דבר מוביל לדבר אחר. אולי בסוף תפגוש את המעסיק הבא שלך או את הbff החדשה שלך! אחד הקסמים של ניו יורק שאתה אולי יודע איך היום שלך התחיל אבל אין לך מושג איפה הוא יסתיים וכדיי שזה יקרה צריך להגיע עם ראש פתוח!


מה נקסט?

קולג' קהילתי נותן את המקפצה הראשונית לתואר ומסתיים לאחר כשנתיים עם תואר שנקראAssociate in Science) AS). לאחר מכן, המעבר לקולג' אחר הוא הכרחי וזה בדיוק השלב שלי. בימים אלו אני מגישה את המועמדות שלי למספר אוניברסיטאות שבהן אני הולכת לסיים את ה(BS (Bachelor of Science שלי!


למה מדעי המחשב?

אני שבויה לאופי הדינמי והמתפתח של מדעי המחשב, חיפשתי תחום שמשלב יסודות תיאורטיים ויישומים מעשיים. היכולת לפתח פתרונות הנותנים מענה לאתגרים בעולם האמיתי מתכתבת עם הרצון שלי להשפיע באופן מוחשי על החברה.


צפון קרולינה Duke University

רוצים לדעת מה מחכה לכם ב-Duke University שבצפון קרולינה? בואו לשמוע את הסיפור של אווה תכירו אותי אווה, בת 23, גדלה באוקראינה ועברה לישראל...

 
 
 
קליפורניה University of California Berkeley

רוצים לדעת מה מחכה לכם ב Berkeley University שבקליפורניה? בואו לשמוע את הסיפור של רון תכירו אותי רון מפרדס חנה. השנה הראשונה ללימודים של...

 
 
 
ניו יורק Baruch College

רוצים לדעת מה מחכה לכם ב Baruch College שבניו-יורק? בואו לשמוע את הסיפור שלי תכירו אותי התרגשות ברמות של כלה! שירה גז בת 23 מאשדוד....

 
 
 

Comments


bottom of page