top of page

מדברים כסף: מאיפה הכסף לתואר באמריקה

  • שירה גז
  • Sep 19, 2024
  • 3 min read

Updated: Jan 8

לימודים בארה"ב הם עסק יקר, במיוחד בהשוואה לישראל. לדוגמה, תואר ראשון באוניברסיטת ניו יורק (NYU) עולה בממוצע כ-50,000$ לשנה, בעוד שתואר ראשון באוניברסיטת תל אביב עולה בממוצע 13,000 ש"ח לשנה. במילים פשוטות: יותר יקר ללמוד בארה"ב מאשר בישראל!

 

אז למה בכל זאת כדאי ללמוד בארה"ב כישראלי? לימודים בארה"ב מספקים חשיפה בינלאומית וקהילת קשרים גלובליים שעשויים להוביל להזדמנויות מקצועיות משמעותיות. אני רואה את זה כהזדמנות לצאת מאזור הנוחות שלכם, מה שיאפשר לכם למתוח את גבולות ההישג שלכם.

 

חשוב שתבינו שהתהליך יקר, ועם זאת, תואר בארה"ב אינו מיועד רק לעשירים בינלאומיים. אפשר לעשות את זה גם אם יש אתגר כלכלי, ואני ממליצה להתייחס לזה כאתגר שניתן לפתור.

 

אז איך מממנים את זה? במאמר הבא נסקור את כל ההיבטים הכלכליים: כמה כסף צריך כדי ללמוד בחו"ל? מהי הדרך הזולה ביותר לעשות זאת? האם אפשר לעבוד תוך כדי התואר? ואיפה ניתן לעבוד אחרי התואר?

 

לפני התואר

  כמה כסף אני צריך להביא?

לפי נתוני CollegeBoard, השכר השנתי הממוצע לתואר בארה"ב, שכולל לימודים ומחיה, הוא כ-40,000$. בהתאם למוסד הלימוד שתבחרו, תצטרכו להוכיח לשגרירות ארה״ב בישראל שיש לכם או לספונסר שלכם את היכולת הכלכלית לעמוד בהוצאות המתאימות למוסד שבחרתם.

 

פגשתי סטודנטים שחסכו שנה שלמה של הוצאות בכך שעשו את השנתיים הראשונות במכללה ציבורית בארה"ב ולאחר מכן עברו לאוניברסיטה יוקרתית יותר. לכן, אם לא קראתם את הפוסט על תוכנית 2+2 – רוצו לקרוא! זה עשוי לעזור לכם רבות.

 

יש סטודנטים שלוקחים הלוואה? 

יש סטודנטים שרוצים להתחיל תואר באחת האוניברסיטאות הטובות בעולם, שבהן השכר השנתי הממוצע הוא עשרות אלפי דולרים, אך אין להם את הסכום הזה. לכן, תצטרכו לקחת הלוואה, ככל הנראה מהארץ, כדי להוכיח שיש לכם את הסכום הדרוש, כשההורים או משפחה ישמשו ספונסרים.

 

מלגות: איך למצוא תמיכה כלכלית ללימודים?

כן, יש מלגות, אבל האופציות מוגבלות לסטודנטים בינלאומיים. עם זאת, יש מלגות לישראלים. בנוסף, יש גם סטודנטים שפונים עצמאית לתורמים יהודים ומספרים על עצמם כדי להשיג ספונסרים פרטיים. הקהילה היהודית והישראלית היא מקור עזרה נהדר, אבל היא לא תממן לכם את כל התואר. המאמר "מלגות לסטודנטים ישראלים" מספק פירוט על כל המלגות שאני מכירה בשוק.

 

במהלך התואר

 

מותר לעבוד?

תוך כדי לימודים סטודנטים בינלאומיים בויזת F1 יכולים לעבוד רק בתוך הקמפוס, עד 20 שעות בשבוע במהלך הסמסטר. אני ממליצה בחום לעבוד בקמפוס – זו דרך נהדרת להתחבר למקום, לצבור ניסיון, ולהשיג קשרים. אני עבדתי כמורה למתמטיקה וסטטיסטיקה באוניברסיטה, וזה חיזק את היכולות שלי וגם קשר אותי לסגל.


איך מוצאים עבודה בקמפוס?

כדי למצוא עבודה בקמפוס, כדאי להתחיל מלשאול את משרד הסטודנטים הבינלאומיים, שמתמחה במתן מענה לסטודנטים זרים בענייני תעסוקה. בנוסף, כדאי לפנות למשרד רווחת הסטודנטים (student life office), שמרכז בתוכו מגוון הזדמנויות עבודה בקמפוס, כגון משרות בהוראה, בספרייה או באדמיניסטרציה. חשוב לעקוב גם אחרי פרסומים של המוסד האקדמי שבו אתם לומדים, שכן לעיתים קרובות הם מציעים משרות זמניות לסטודנטים במגוון תחומים.

 

ומה אם אני רוצה לעבוד מחוץ לקמפוס? 

זה אפשרי רק תחת התמחויות בקיץ בעזרת אישור CPT מהמוסד האקדמי. אפשר גם לעבוד במזומן בשיעורים פרטיים או בייביסיטר, בעיקר בקהילות יהודיות, אבל זה לא חוקי תחת ויזת F1.

 

אחרי התואר

 

איך מתחילים להרוויח?

לאחר סיום התואר, תוכלו להגיש בקשה לאישור עבודה תחת תוכנית OPT. זו ויזה שמאפשרת לכם לעבוד שנה אחת בתחומכם, ותצטרכו למצוא עבודה ולהתחיל את תהליך הבקשה מול המשרד לסטודנטים בינלאומיים באוניברסיטה.

 

אחרי שאתם יודעים את הפרטים הכלכליים החשובים, אני ממליצה לכם לעיין גם במאמרים נוספים שיעניקו מידע מפורט יותר. קפצו ל:

  • "התוכנית שתחסוך לכם אלפי דולרים - תוכנית 2+2", שיעניק לכם הבנה איך לחסוך בעלויות הלימודים.

  • "מלגות לסטודנטים ישראלים", המספק פירוט על כל המלגות שאני מכירה בשוק.

  • "עבודה במהלך התואר + CPT״ שיסביר כיצד ניתן לשלב עבודה במהלך הלימודים כחוק.

 

Comments


bottom of page