top of page

התוכנית שתחסוך לכם אלפי דולרים - תוכנית 2+2

  • שירה גז
  • Jul 8, 2023
  • 3 min read

Updated: Jan 8

כתב: רותם ויס

זה כנראה המאמר החשוב ביותר לכל מי שמפחד מהפן הכלכלי של לימודים בארצות הברית. בתכנית שאציג לכם כאן, לא רק שתחסכו עשרות אלפי דולרים, אלא גם תזכו ליתרונות רבים אחרים שאפרט מיד. חשוב מאוד שתקראו את המאמר הזה המפרט על מבנה התואר בארצות הברית לפני שתמשיכו לקרוא.


אז מה היא בעצם תכנית ה - 2+2?

ובכן, לימודי התואר הראשון בארצות הברית בדרך כלל עורכים כ – 4 שנים. עיקר התכנים אותם תעברו יהיו חלק מתכנית הלימודים הכללית ללא קשר למקצוע הראשי שלכם. תכנית ה 2+2 בעצם מתכוונת לכך שתעברו את השנתיים הראשונות לתואר בקולג׳ קהילתי ולאחר מכן תמשיכו עוד כשנתיים באוניברסיטה. האם זה פוגע ביוקרתיות של התואר? כלל לא. את התואר הראשון שלכם אתם תקבלו מהאוניברסיטה אליה תעברו.


מה קורה בפועל?

מכיוון שהקולג׳ים הקהילתיים כבר מוכנים ומיועדים לתהליך זה, נבנו המון הסכמי מעבר בינם לבין אוניברסיטאות מובילות אשר מקלים על הקבלה (לפעמים מובטחת לפי ממוצע) ועל העברת נקודות הזכות שצברתם. אם אתם יודעים את המקצוע הראשי שלכם, תוכלו למצוא באתר הקולג׳ הקהילתי הסכמי מעבר לאותו מקצוע באוניברסיטאות שונות. הסכמי המעבר יהיו בעיקר חזקים בין קולג׳ים קהילתיים לאוניברסיטאות הנמצאות באותה מדינה. ניתן לחפש את ההסכמים לפי מקצוע או לחילופין לפי אוניברסיטה. ברגע שתדעו לאיזה אוניברסיטה תרצו להגיע בסופו של דבר, ניתן לבדוק עם איזה קולג׳ים קהילתיים היא עובדת ולהתחיל בהם. הנה דוגמה להסכם מעבר בין Montgomery College ל University of Maryland למעבר חלק בהנדסת חשמל. המסמך מפרט את הקורסים שעליכם לקחת בקולג׳ הקהילתי ומאושרים ע״י האוניברסיטה. פה תוכלו קצת להסתכל על הסכמי המעבר הרבים שמציע הקולג׳ הזה בכדי שתבינו כמה ההסכמים הללו מפותחים, מגוונים וכוללים אוניברסיטאות מובילות כמו ג׳ורג׳טאון או ג׳ורג׳יה טק.


בואו נעבור על היתרונות

שכר לימוד

בואו נתחיל בדוגמה קטנה מבלי להיכנס לתחום המלגות. נניח וברצונכם ללמוד באוניברסיטת מרילנד שם שכר הלימוד הינו 35,000$ לתלמיד זר. תכפילו סכום זה ב - 4 שנים ותקבלו 140,000$ כעלות כוללת. עכשיו תדמיינו שבחרתם ללכת בתכנית ה – 2+2 בקולג׳ קהילתי שעולה לכם 5,000$ בשנה. אתם חוסכים בפעולה פשוטה כ – 60,000$ מבלי אפילו להיכנס לעולם המלגות והסיוע הכלכלי.


הליך קבלה

הליך הקבלה לאוניברסיטאות בארצות הברית הינו תהליך ארוך הכולל כתיבת חיבורים, מבחן SAT/ACT, מבחן TOFEL, מכתבי המלצה ועוד. בניגוד לכך, הליך הקבלה לקולג׳ קהילתי כרוך בתעודת בגרות בלבד. במידה ובחרתם להתחיל את דרכם בתכנית ה – 2+2, אתם תחסכו לעצמכם תהליך קבלה שעורך קרוב לשנה. בנוסף, לאלו מאיתנו שלא היו תלמידים מעולים בתיכון (כשיודעים שמתגייסים הבגרות לא גבוהה בסדרי העדיפויות) תוכלו לפתוח דף חדש עם ציונים מהקולג׳ הקהילתי. גם אם כן הייתם תלמידים טובים, לא תמיד יהיה קל לחזור אחורה לתיכון ולבקש מכתבי המלצה משכנעים.


לימודים

אז כן, הקבלה הפשוטה לקולג׳ קהילתי משפיעה באופן ישיר על איכות הלימודים ומובילה לאווירה לא תחרותית בין הסטודנטים. כנראה שלא תפגשו פרופסורים מובילים בתחומם ולא תזכו לעבוד על מחקרים פורצי דרך. עם כל זה, זאת ההזדמנות שלכם לנחיתה רכה בתור אנשים לא דוברי אנגלית מלידה. זאת ההזדמנות שלכם להוביל ולזכות בתארי הצטיינות. יהיה לכם קל יותר לשמור על ממוצע גבוה ותחרותי אשר יפתח לכם דלתות בתחום הקבלה לאוניברסיטאות והמלגות בהמשך. זאת ההזדמנות שלכם להוכיח את עצמכם.


חשוב להכיר

לא כל האוניברסיטאות נוטות לקבל אליהם סטודנטים מקולג׳ קהילתי, אל אף שהמגמה היום נוטה לקבל יותר ויותר. באתר הזה מוצגות אוניברסיטאות המדורגות גבוה אשר אחוזי הקבלה של תלמידי מעבר גבוהים יותר מאשר תלמידי שנה א׳ וביניהן קולומביה, אוניברסיטת פנסילבניה, קורנל, ברקלי ועוד. חלק מהאוניברסיטאות מבינות שעדיף להן לקבל סטודנט אשר הוכיח את עצמו ברמה האקדמית. מנגד, אוניברסיטאות מסוימות נוטות שלא לקבל כמעט ובכלל סטודנטים מקולג׳ קהילתי, ולכן חשוב להכיר זאת אם אתם רוצים להגיע אליהן. באתר הזה ישנה השוואה של כלל האוניברסיטאות לגבי אחוזי קבלה.


לסיכום

תכנית ה 2+2 הינה פתרון מצוין למגוון בעיות בין אם כלכליות או בכלל בתחום הליך הקבלה. התכנית הזאת תחסוך לכם המון זמן וכסף. אין ספק שמי שמסוגל לממן את כלל הלימודים באוניברסיטה יעדיף לחוות ארבע שנים מלאות של חוויית הקולג׳ המיטבית, אך תכנית זו מנגישה את אופציית הלימודים לקהל רחב יותר. ובכלל, דעתי בנושא היא שגם אם יש לכם גב כלכלי, אין צורך לבחור בדרך היקרה. ישנם קולג׳ים קהילתיים מצוינים אשר יוזילו ויכינו אתכם לאוניברסיטה.



Comments


bottom of page